1.Kasze kuskus wsypac do garnka, zalać wrząca woda tak by tej wody było ponad 1 cm. posolić, przykryć i odstawic na 5 minut. Po tym czasie kasze wymieszac. 2. Mięso pokroić w cienkie plastry, oprószyc przyprawami solą pieprzem i przyprawa do wieprzowiny i obtoczyć w mące. Smazyc na rozgrzanym tłuszczu z obu stron,podlac bulionem , dodac reszte przypraw, liśc laurowy i ziele angielskie i dodac pokrojona w kostke marchew , podlac bulionem i dusic pod pokryciem 2. Grzyby podsmażyć z cebula na maśle . Dodać do mięsa po około 20 minutach od podlania bulionem , żeby równo doszły. Dusić wszystko do miękkości jeszcze około pół godziny.Pod koniec duszenia doprawic smietanką. Udekorować swieza natka . Podawac z kaszą kuskus , smacznego.
Dodaj komentarz