Chcesz samodzielnie przygotować kostkę rosołową? Sprawdź nasz przepis. >klik<
Danie: Zupy, Obiad
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Pora umyj, obierz i pokrój w talarki. Botwinkę posiekaj drobno.
Do garnka dodaj masło i oliwę. Rozpuść. Dodaj ziemniaki i pora. Smaż ok. 5-7 min na średnim ogniu. Dodaj botwinkę i smaż jeszcze ok. 5 min. Co jakiś czas mieszaj.
Bulion rozrób w gorącej wodzie. Dodaj do garnka i gotuj, aż do miękkości ziemniaków. Dopraw solą i pieprzem.
Zblenduj zupę na gładki krem.
Śmietankę zahartuj z częścią gorącej zupy. Dodaj do garnka. Energicznie wymieszaj, aż do połączenia się składników.
Przed podaniem zupę ozdób pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!
Zupy nie musisz hartować po zblendowaniu. Zamiast tego, możesz przed podaniem ozdobić krem kleksem śmietany.
Dodaj komentarz