Łosoś z glazurą miodowo-musztardową

Grillowany, miodowo-musztardowy łosoś to przepis do którego na pewno będziesz wracać!

Doskonale smakuje z pieczonymi warzywami. Przepis na nie znajdziecie także na naszej stronie! >klik<

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g filetu z łososia
  • sól
  • pieprz

Glazura:

  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka sosu sojowego

Przygotowanie

Krok 1

Przygotuj glazurę. Wymieszaj dokładnie miód, musztardę i sos sojowy w miseczce.



Krok 2

Dopraw łososia solą i pieprzem, a następnie posmaruj glazurą.



Krok 3

Grilluj łososia przez 4–5 minut z każdej strony na patelni grillowej.



Krok 4

Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. pieczonymi warzywami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.