Cebule pokrój w kostkę, czosnek posiekaj na drobne kawałki. Do rozgrzanego garnka wlej oliwę, a następnie wrzuć cebulę i czosnek. Warzywa krótko podsmaż, dodaj mięso mielone i rozdrobnij za pomocą łyżki. Dopraw suszonym oregano oraz solą i pieprzem (mało soli, ponieważ później dodajemy sos sojowy, który jest słony). Smaż powoli, aż mięso będzie gotowe. Przypraw suszonym tymiankiem.
Do garnka dodaj bulion i wrzuć surowy makaron. Dodawaj po łyżce przecieru pomidorowego i dokładnie wymieszaj. Wlej sos sojowy. Gotuj, aż makaron będzie miękki. Dodaj śmietankę Łaciatą i na koniec przypraw suszoną bazylią.
Całość posyp tartą mozzarellą, a następnie przykryj przykrywką na 4 do 5 minut, aż ser się roztopi. Posiekaj natkę pietruszki. Gotowe danie podaj na talerzu i udekoruj pietruszką. Smacznego!
Dodaj komentarz