Małe co nie co z łaciatego stworka ;)

Autor:

Wanda

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 2 galaretki owocowe o różnych kolorach
  • 2 łyżki żelatyny
  • 0,5l. śmietanki 36% Łaciata
  • 0,5 szkl. cukru pudru
  • 1 szklanka mleka Łaciate
  • masło Łaciate do wysmarowania formy

Przygotowanie

Krok 1

Każda galaretkę rozpuścić w osobnym naczyniu w połowie przewidzianej w przepisie wody. Przygotować żelatynę, połączyć z gorącym mlekiem, doprowadzić do wrzenia, dodać cukier puder i ostudzić do temp. pokojowej. Połączyć mleko ze śmietanką i odstawić w chłodne miejsce. Galaretki pokroić w dużą kostkę. Formę keksową wysmarować cienko masłem, ułożyć kostki galaretki na przemian kolorami zalewając zastygającym mlekiem ze śmietaną, schłodzić w lodówce aż całkiem zastygnie.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.