Malinowa pianka

Autor:

Joanna Rodzik

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Pianka

  • Dwa kartonik śmietanki 36% Łaciata
  • Dwie galaretki malinowe
  • 500 ml gorącej wody

Przygotowanie

Krok 1

Śmietankę ubić na sztywno w dużej misce. Do pół litra gorącej wody wsypujemy galaretki mieszamy. Aby nie było grudek ostudzoną galaretkę małymi dawka i miksujemy z ubita śmietanką. Wlewamy na blachę lub naczynie żaroodporne i wstawiamy do lodówki. Po około godzince nadaje się do jedzenia. Można górę ozdobić świeżymi malinami lub zimą musem malinowym z mrożonych malin.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.