Mini babeczki z orzechami

Autor:

Monika Och

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 3 szkl mąki
  • 1/2 szkl cukru pudru
  • 4 żółtka
  • kostka masła

Masa

  • masło
  • 1 szkl cukru
  • 2/3 szkl wody
  • 4 łyżki kakao
  • 2 szkl mleka w proszku
  • orzechy włoskie

Przygotowanie

Ciasto

Z podanych składników zagnieść ciasto i wylepić nim małe foremki na babeczki. Piec w 180 stopniach na złoty kolor.



Masa

Składniki oprócz mleka w proszku zagotować. Przestudzić i dodać mleko w proszku. Nadziewać babeczki i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.