Miodowe muffinki z gruszką i bananem

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • mąka pszenna 2 szklanki ,
  • proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka ,
  • soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka,
  • jajko 1 szt ,
  • miód prawdziwy 90 ml ,
  • mleko 1/2 szklanki ,
  • olej rzepakowy 1/4 szklanki ,
  • banan 1 szt ,
  • gruszka 1 szt

Przygotowanie

Krok 1

W jednej misce wymieszać łyżką składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Do drugiej miski wlać mleko i olej, dodać jajko oraz miód. Wymieszać trzepaczką. Gruszkę obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Banana również pokroić w kostkę. Wlać składniki mokre do suchych, dodać owoce i krótko wymieszać. Nałożyć ciasto do formy wyłożonej papilotkami. Piec przez około 17 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.