Misa mango

Prosty deser, który połączy smak mango z ubitą śmietanką i lodami. Idealny do jedzenia we dwoje.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • −250 ml szklanki śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • −250 ml lodów waniliowych
  • −2 duże dojrzałe mango

Przygotowanie

Krok 1

Mango myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojony owoc umieszczamy w miskach. 2 łyżeczki lodów rozpuszczamy.



Krok 2

W osobnej misce ubijamy śmietankę Łaciatą na sztywno.



Krok 3

Ubitą śmietankę Łaciatą umieszczamy na mango. Na warstwie ubitej śmietanki Łaciatej umieszczamy dużą kulkę lodów waniliowych.



Krok 4

Gotowy deser polewamy rozpuszczonymi lodami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.