Muffinki rabarbarowo-migdałowe

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • mąka pszenna 300 gram ,
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki ,
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki ,
  • jajka 2 szt,
  • olej rzepakowy 150 ml ,
  • cukier kryształ 3/4 szklanki,
  • mleko 1/2 szklanki,
  • rabarbar 400 gram,
  • cukier migdałowy 15 gram

Przygotowanie

Krok 1

Rabarbar umyć, osuszyć (nie obierać) i pokroić w plasterki. Do dużej miski wsypać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę. Wymieszać łyżką. Do drugiej miski wbić jajka, dodać cukier kryształ oraz cukier migdałowy. Wymieszać za pomocą trzepaczki. Dodać mleko oraz olej i jeszcze raz wymieszać. Dodać składniki mokre do suchych. Wymieszać łyżką tylko do momentu połączenia się składników. Na koniec dodać pokrojony rabarbar, wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nałożyć łyżką ciasto. Wstawić muffinki do nagrzanego piekarnika i piec je przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.