Muffinki z białą i czarną czekoladą

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 50 g czekolady białej
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 0,5 szkl. cukru pudru
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 0,5 opak. cukru waniliowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szkl. mąki
  • ⅓ szkl. oleju
  • 1 jajko
  • 1¼ mleka Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Najpierw do miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą. Następnie dodać kakao, cukier puder i cukier waniliowy, wymieszać z czekoladami.



Krok 2

W drugiej misce przygotować mokre składniki. Do miski wybić jajko, dodać mleko i olej, roztrzepać widelcem.



Krok 3

Przelać mokre składniki do suchych ostrożnie wymieszać. Łyżką nalewać masę do foremek na muffinki. Rozgrzać piekarnik do 180°C, piec 20 minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić, polać polewą czekoladową, udekorować listkami melisy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.