Muffinki z czekoladą i pomelo

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • ⅔ szklanki cukru
  • ½ tabliczki czekolady mlecznej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 szklanka mleka Łaciate
  • 2 jajka
  • ⅓ szklanki oleju rzepakowego
  • ¼ pomelo

Przygotowanie

Krok 1

Pomelo obrać, podzielić na cząstki i pokroić na kawałki.





Krok 2

W jednej misce wymieszać mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać czekoladę startą na tarce. Wymieszać łyżką.



Krok 3

Do drugiej miski wlać mleko i olej. Dodać jajka i wymieszać trzepaczką.



Krok 4

Następnie wlać mokre składniki i krótko wymieszać. Dodać pomelo, przemieszać.



Krok 5

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nałożyć ciasto. Piec przez około 17 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180°C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.