Muffiny dwukolorowe

Daj się ponieść fantazji i naciesz oko kolorowymi babeczkami. Proste w wykonaniu i bardzo smaczne

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

3.50/5

Oceń przepis

Ocena

3.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
  • 90g cukru
  • 4 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 ml mleka
  • 100 ml oleju słonecznikowego
  • 2 jajka

Dodatkowo:

  • 2 łyżki Śmietanki Łaciatej 30%
  • 1 łyżka kakao

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzewamy piekarnik do 180stopni C.



Krok 2

Do naczynia przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, dodajemy cukier i cukier waniliowy. W drugim naczyniu roztrzepujemy widelcem jajka, dodajemy olej i mleko. Wlewamy przygotowany rozczyn do suchych składników i mieszamy.



Krok 3

Odlewamy połowę ciasta z powrotem do naczynia i dodajemy łyżkę kakao oraz śmietankę Łaciata. Mieszamy do uzyskania ciemnego koloru.



Krok 4

Nakładamy do papilotek naprzemiennie dwa kolory ciasta. Pieczemy 25 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.