Daj się ponieść fantazji i naciesz oko kolorowymi babeczkami. Proste w wykonaniu i bardzo smaczne
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 12
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Rozgrzewamy piekarnik do 180stopni C.
Do naczynia przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, dodajemy cukier i cukier waniliowy. W drugim naczyniu roztrzepujemy widelcem jajka, dodajemy olej i mleko. Wlewamy przygotowany rozczyn do suchych składników i mieszamy.
Odlewamy połowę ciasta z powrotem do naczynia i dodajemy łyżkę kakao oraz śmietankę Łaciata. Mieszamy do uzyskania ciemnego koloru.
Nakładamy do papilotek naprzemiennie dwa kolory ciasta. Pieczemy 25 minut.
Dodaj komentarz