Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Do miski wsypać mąkę, dodać jajka, oraz pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Ciasto włożyć do foliowej torebki, schłodzić w lodówce przez godzinę. Następnie formować z ciasta małe kulki, jeśli będą zbyt duże ciasto wypłynie ponad kształt foremki. Nakładać kuleczki do patelni, przykryć drugą połową patelni i piec przez 3 minuty do zrumienienia orzeszków, wyjąć, ostudzić.
Do rondla wlać śmietankę Łaciatą, doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać białą czekoladę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia. Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać i na wolnym ogniu przez 3 minuty podgotować, uważać, aby nam się nie przypaliło. Gorący krem nakładać do słoika, zakręcić, odstawić do wystudzenia, wstawić do lodówki na całą noc. Orzeszki nadziać masą i sklejać w pary.
Dodaj komentarz