Muffiny z wiśniami

Jeśli nie wiesz na jaki owoc się zdecydować, sięgnij po wiśnie. Wiśnie to owoce sezonowe, dlatego warto po nie sięgać latem. Nie tylko sprawisz przyjemność swojemu żołądkowi, ale także pokrzepisz zdrowie!

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 350 g mąki pszennej
  • 120 g cukru
  • 5 g cukru waniliowego
  • 5 g proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 jajka
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 100 ml oleju słonecznikowego
  • 100 ml mleka
  • 200 g wydrążonych wiśni

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C.



Krok 2

Wszystkie sypkie składniki przesiewamy do wysokiej miski. Stopniowo dodajemy: mleko, jogurt i olej. Łączymy składniki ze sobą. Wrzucamy wiśnie i jeszcze raz wszystko mieszamy.



Krok 3

Na blasze rozkładamy papilotki. Wypełniamy je ciastem do wysokości 2/3.



Krok 4

Pieczemy 20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.