Kokosowy deser z quinoa i bananem

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 100 g komosy ryżowej
  • - 1 banan
  • - 1/2 szklanki śmietanki kokosowej
  • - garść orzechów (dowolnych)
  • - łyżeczka soku z cytryny
  • - 1 baton daktylowy

Przygotowanie

Krok 1

Komosę ryżową gotować aż wchłonie całą wodę. Przełożyć do miski. Banana obrać i pokroić w cienkie paski a następnie skropić sokiem z cytryny aby nie zbrązowiał. Otworzyć puszkę mleczka kokosowego i delikatnie zebrać górną warstwę formując gałkę.



Krok 2

Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, posypać orzechami. Batony pokroić w słupki i udekorować nimi deser.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.