Naleśniki z czekośliwką

Są tu fani czekoladowo - śliwkowych naleśników?

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • Powidła śliwkowe domowej roboty
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka UHT Łaciate 2,0%
  • 3/4 szklanki wody
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła extra Łaciate
  • opcjonalnie truskawki
  • opcjonalnie borówki

Przygotowanie

Krok 1

Wsyp mąkę do miski. Wlej mleko, dodaj jajka oraz wodę. Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę.



Krok 2

Na patelni roztop masło. Dodaj je do masy z ciastem. Wymieszaj wszystkie składniki.



Krok 3

Rozgrzej patelnię. Gdy będzie gorąca, wylej na nią odrobinę ciasta. Smaż naleśniki z obu stron, aż będą zarumienione. Podawaj posmarowane czekośliwką. Możesz udekorować owocami. Smacznego!



Wskazówki

Naleśniki idealnie sprawdzą się do lunchboxa. :)

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.