Naleśniki z mąki kukrydzianej

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki mleka Łaciate
  • ½ szklanki wody gazowanej
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • Sól
  • Cukier
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, dodać jajka, mleko i wodę gazowaną. Miksować do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą.



Krok 2

Dodać szczyptę soli, cukru, oliwę z oliwek oraz proszek do pieczenia i wymieszać ciasto łyżką.



Krok 3

Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.



Krok 4

Podawać na przykład z dżemem lub serem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.