Naleśniki z nadzieniem kokosowo-ryżowym

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ciasto:

  • 75 g mąki
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka cukru
  • 100 ml mleka Łaciate
  • 25 g gorzkiej czekolady
  • Szczypta soli
  • 60 ml wody mineralnej
  • 2 łyżki oleju

Nadzienie:

  • ½ kostki sera białego
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 100 g ryżu (1 saszetka)
  • 0,5 szkl. malin
  • 25 g białej czekolady do polania naleśników

Przygotowanie

Ciasto

Mleko wlać do rondelka, dodać czekoladę, cukier mieszając doprowadzić do rozpuszczenia składników, ostudzić. Przelać mleko z czekoladą do miski, dodać wodę gazowaną i pozostałe składniki, dobrze zmiksować. Na patelni smażyć cienkie naleśniki.



Nadzienie

Do miski dodać ugotowany ryż według przepisu na opakowaniu i pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Nadzienie i maliny nakładać na naleśniki i zwijać w rulony. Naleśniki podawać polane białą czekoladą, udekorować miętą i malinami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.