Pasta jajeczna z kurczakiem i szczypiorkiem

Domowe pasty, to nie tylko sposób na urozmaicenie codziennego menu. To również pomysł na ciekawe przekąski, które dzięki swej prostocie na pewno będą się cieszyły powodzeniem wśród gości. Co ciekawe, można je wykonać z produktów, których na co dzień nie brak w domowej spiżarni.

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 4 ugotowane jajka
  • Pieczona pierś z kurczaka (pojedyncza)
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2-3 łyżki śmietany UHT Łaciata 18%
  • sól
  • pieprz
  • 3-5 łyżek drobno posiekanego szczypiorku

Przygotowanie

Krok 1

Jajka obieramy i siekamy niezbyt drobno.



Krok 2

Upieczone mięso z kurczaka kroimy w niewielką kostkę.



Krok 3

Do miski przekładamy jajka, mięso, drobno posiekany szczypiorek. Dodajemy majonez i śmietankę Łaciatą, mieszamy ze sobą wszystkie składniki i doprawiamy pastę do smaku solą i pieprzem.



Krok 4

Gotową pastę przekładamy do słoiczka lub nakładamy do niedużych szklanych pojemników i udekorowaną szczypiorkiem podajemy ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym na stół.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.