Pasta jajeczna z tuńczykiem

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 4 ugotowane żółtka
  • tuńczyk w oliwie
  • 1 kiszony ogórek
  • 2-3 łyżki śmietany UHT Łaciata 12%
  • sól
  • pieprz

Dodatkowo

  • jajka do dekoracji ( opcjonalnie )
  • 1-2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku

Przygotowanie

Krok 1

Ogórek kiszony ścieramy na tarce. Jajka obieramy. Odrzucamy białka, a żółtka rozkruszamy w misce.



Krok 2

Żółtka rozcieramy ze śmietanką Łaciatą. Dorzucamy do nich tuńczyka, ogórki, pieprz i wszystkie składniki mieszamy, by dokładnie połączyć je ze sobą.



Krok 3

Pastę doprawiamy do smaku i przekładamy do salaterki lub bezpośrednio nakładamy na kanapki.



Wskazówki

Dekorujemy plastrami gotowanego jajka i drobno posiekanym szczypiorkiem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.