Pasta z makreli z kukurydzą

Pasta z makreli to pyszna pasta kanapkowa, która może stanowić urozmaicenie każdego śniadania.

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150 g makreli wędzonej
  • 90 g majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • pęczek szczypiorku (posiekany)
  • 12 kromek chleba razowego z ziarnami słonecznika albo ulubione pieczywo

Przygotowanie

Krok 1

Makrelę oczyścić z ości i skóry, mięso drobno posiekać.



Krok 2

Dodać majonez, czosnek, łyżkę musztardy. Czosnek siekamy. Dodajemy wszystkie składniki (oprócz szczypiorku) do makreli. Mieszamy.



Krok 3

Gotową pastą smarujemy kromki chleba. Wierzch posypujemy szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.