Pasta z wędzonej makreli

Dzieci nie chcą jeść sera ani wędzonych ryb? Połącz je w pyszną pastę! Łatwo, szybko i przyjemnie zrobisz pyszną pastę do chleba, po którą wyciągnie rękę nawet największy niejadek. Potrawa smaczna i bardzo zdrowa.

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 duża wędzona makrela
  • 250 g białego sera półtłustego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 6 łyżek oliwy
  • 1 szczypiorek

Przygotowanie

Krok 1

Makrelę wędzoną obieramy ze skórki i wyjmujemy z niej ości. Mięso rozgniatamy widelcem, dodając do niego odrobinę oliwy.



Krok 2

Biały ser rozdrabniamy i doprowadzamy widelcem do podobnej konsystencji, jak makrelę.



Krok 3

Bardzo drobno kroimy cebulę w kostkę.



Krok 4

Łączymy wszystko razem. Dodajemy przyprawy i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i nakładamy na kanapki posmarowane masłem. Podajemy ze szczypiorkiem drobno pokrojonym, na kanapkach.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Ciasteczkowa Pani :)

Opublikowany: 2018-02-21 15:15:00

Świetny przepis.

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.