Pasta ze śmietankowego serka, jajek, cebuli i musztardy

Pasty na bazie serka, to najprostszy pomysł na smaczne, zdrowe i ciekawe śniadanie. Trudno się nimi znudzić, ponieważ wystarczy zmienić tylko jeden z dodatków do serka a uzyskamy całkiem odmienny smak potrawy. Nie bez znaczenia jest też fakt, ze przygotowanie ich zajmuje zaledwie chwilkę.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 4 ugotowane jajka
  • 200 g serka śmietankowego (kostka)
  • ½ - 1 szklanki Śmietanki Łaciatej 18%
  • pęczek młodej cebulki dymki
  • 1-2 łyżeczki musztardy
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól
  • szczypiorek do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Jajka obieramy, szatkujemy lub ścieramy na tarce. Młodą cebulkę kroimy w cienkie plastry. Ser rozdrabniamy przy pomocy widelca.



Krok 2

Do miski wsypujemy rozdrobniony ser, poszatkowane jajka i cebulkę. Dodajemy śmietankę Łaciatą, musztardę, odrobinę soli i pieprz (śmietanki Łaciatej, by po zmieszaniu powstała lekko lejąca pasta).



Krok 3

Pastę podajemy udekorowaną posiekanym szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.