Pasty na bazie serka, to najprostszy pomysł na smaczne, zdrowe i ciekawe śniadanie. Trudno się nimi znudzić, ponieważ wystarczy zmienić tylko jeden z dodatków do serka a uzyskamy całkiem odmienny smak potrawy. Nie bez znaczenia jest też fakt, ze przygotowanie ich zajmuje zaledwie chwilkę.
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Jajka obieramy, szatkujemy lub ścieramy na tarce. Młodą cebulkę kroimy w cienkie plastry. Ser rozdrabniamy przy pomocy widelca.
Do miski wsypujemy rozdrobniony ser, poszatkowane jajka i cebulkę. Dodajemy śmietankę Łaciatą, musztardę, odrobinę soli i pieprz (śmietanki Łaciatej, by po zmieszaniu powstała lekko lejąca pasta).
Pastę podajemy udekorowaną posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj komentarz