Pasztet z jajek

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 10 jajek ugotowanych na twardo,
  • 1 jajko surowe,
  • 15 dag sera żółtego,
  • 1 mała czerwona papryka,
  • 1 cebula,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki śmietany 18% Łaciata,
  • 2 łyżki kaszy manny,
  • 1/2 łyżeczki kurkumy,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 2 łyżki oleju so smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Ugotowane na twardo jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oleju, a następnie ostudzić. Jajka przełożyć do miski, ser zetrzeć na tarce, paprykę drobno pokroić lub włożyć do rozdrabniacza, wbić surowe jajo, dodać cebulę, kaszę manną i wymieszać. Masę doprawić kurkumą, solą i pieprzem - wymieszać. Keksówkę wyłożyć pergaminem, przełożyć pasztet i piec 45 minut w temperaturze 180 stopni C.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.