Pieczona owsianka z gruszką

Autor:

Aneta Gwiner

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ⅔ szklanki płatków owsianych
  • Garść orzechów laskowych
  • 3 łyżki dżemu
  • 1 jajko
  • ¼ szklanki jogurtu Milko
  • 2 łyżki rozpuszczonego masła Łaciate
  • ½ szklanki mleka Łaciate
  • 2 gruszki
  • 1 łyżka miodu
  • Migdały
  • Cynamon

Przygotowanie

Krok 1

Płatki owsiane mieszamy z posiekanymi orzechami.



Krok 2

Mleko łączymy z jogurtem, miodem, masłem i dżemem.



Krok 3

Dodajemy jajko i mieszamy razem. Gruszki obieramy.



Krok 4

Do kokilek wsypujemy na sam spód owsiankę z orzechami i zalewamy to masą mleczno-jajeczną.



Krok 5

Gruszkę wsadzamy do owsianki, posypujemy ją cynamonem i dodajemy migdałami Zapiekamy ok. 35 minut w temp 180 st. C



Wskazówki

Podajemy gorące.

Dodaj komentarz

2 opublikowane komentarze

Andrevg

Opublikowany: 2017-12-07 11:54:00

super przepis

Załącznik 0

Odpowiedz

support

Opublikowany: 2017-12-20 11:42:00

super przepis

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.