Pyszna rolada z udek w aromatycznym sosie pieczarkowym. Danie, które z powodzeniem sprawdzi się zarówno w formie zwykłego, rodzinnego obiadu, jak również na przyjęciu czy imprezie. Mięso jest mięciutkie, pachnące, a sos pieczarkowy delikatny i smaczny.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Udziec z indyka rozcinamy tak, aby otrzymać jeden cienki płat.
Pieczarki drobno kroimy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Połowę pieczarek umieszczamy na mięsie, zawijamy i wiążemy/spinamy. Obsmażamy lekko na maśle.
Cebulę i czosnek obieramy, drobno kroimy i dodajemy do mięsa. Podsmażamy. Dodajemy resztę pieczarek i dalej podsmażamy.
Dolewamy ok. ½ szklanki bulionu, doprawiamy i całość dusimy przez ok. 20 minut. Po tym czasie dodajemy śmietankę Łaciatą i dusimy jeszcze ok. 15 minut. Podajemy z gotowanymi warzywami.
Dodaj komentarz