Pieczone talarki cukinii w parmezanie

4.00
Oceń przepis:
Czas

Do 30 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Alergeny pokarmowe:

Orzechy
Wegetariańskie

Składniki

Składniki

- 2 cukinie duże

- ½ łyżeczki soli

- 6 łyżek oliwy

- 12 łyżek tartego parmezanu

- 8 łyżek zmielonych migdałów lub bułki tartej

- 2 łyżeczki suszonego oregano

Przygotowanie

Krok 1

  • Piekarnik nagrzewamy do 230 stopni C. Cukinię myjemy i kroimy w plasterki o grubości około 5-8 mm.

Krok 2

  • W misce mieszamy mielone migdały, parmezan oraz oregano.

Krok 3

  • Plastry cukinii prószymy solą, smarujemy oliwą i obtaczamy w mieszance sera i migdałów. Układamy plastry w naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

  • Cukinię pieczemy przez 15-20 minut na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi sosami.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0