Pierś gęsi w sosie teriyaki

4.64
Oceń przepis:
Czas

Powyżej 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego

Składniki

4 filety z piersi gęsi

4 łyżki sosu teriyaki

1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego

1 szklanka śmietanki Łaciatej 30%

2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

3 łyżki masła

szczypiorek do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1
  • Filety myjemy i osuszamy, a następnie zalewamy sosem teriyaki i odstawiamy na 2 godziny do lodówki, obracając co jakiś czas, aby filety dokładnie pokryły się marynatą.  
Krok 2
  • Piersi obsmażamy na maśle, podlewając pozostałą marynatą. Dodajemy bulion i dusimy przez 15 minut.  
Krok 3
  • Po tym czasie dodajemy śmietankę z rozprowadzoną mąką ziemniaczaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  
Krok 4
  • Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.  

Wskazówki

  • Surową. przyprawioną gęś najlepiej włożyć do lodówki na kilka godzin, aby przeszła przyprawami.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 2
Avatar

super

Czas wykonania tego przepisu: 23:59

Avatar

super

Czas wykonania tego przepisu: 23:59