Pierś gęsi w sosie teriyaki

Danie: Obiad,

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką

Danie: Obiad,

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką


Ocena

4.62/5

Oceń przepis

Ocena

4.62/5

Oceń przepis

  • 4 filety z piersi gęsi
  • 4 łyżki sosu teriyaki
  • 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego
  • 1 szklanka śmietanki Łaciatej 30%
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki masła
  • szczypiorek do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1
Filety myjemy i osuszamy, a następnie zalewamy sosem teriyaki i odstawiamy na 2 godziny do lodówki, obracając co jakiś czas, aby filety dokładnie pokryły się marynatą.  

Krok 2
Piersi obsmażamy na maśle, podlewając pozostałą marynatą. Dodajemy bulion i dusimy przez 15 minut.  

Krok 3
Po tym czasie dodajemy śmietankę z rozprowadzoną mąką ziemniaczaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  

Krok 4
Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.  

Wskazówki

Surową. przyprawioną gęś najlepiej włożyć do lodówki na kilka godzin, aby przeszła przyprawami.

Komentarze

2 opublikowane komentarze

support

Opublikowany: 2017-12-22 10:33:00

super

Odpowiedz

Andrevg

Opublikowany: 2017-12-22 10:53:00

super

Odpowiedz

Wyślij przepis