Pierś z kaczki z ananasem

Pyszna i aromatyczna kaczka podana tym razem z sosem ananasowym. Zaskakuje smakiem i sprawia, ze goście marzą o dokładce!

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 2 filety z kaczki
  • - 1 puszka ananasa
  • - 2 cytryny
  • - 4 łyżki miodu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 szklanka białego wina
  • - 2 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 175 stopni. Fileta z kaczki myjemy, przyprawiamy i następnie obsmażamy na złoto z obu stron. Potem kroimy na plastry.



Krok 2

Sok z puszki ananasów lekko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim miód. Jeśli ananasy były w plasterkach, wówczas kroimy je w kostkę.



Krok 3

Kaczkę przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy sok z ananasa z miodem, białe wino, kostki ananasów. Przykrywamy i pieczemy przez 30 minut w piekarniku w temperaturze 175 stopni. Co jakiś czas piersi podlewamy sosem, aby nie zeschły.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.