Placki ziemniaczane ze śmietaną

Autor:

Jowita1

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Placki ziemniaczane

  • 500 g ziemniaków,
  • 1 cebula,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki mąki,
  • sól i pieprz,
  • olej do smażenia,
  • śmietana łaciata 12 %

Przygotowanie

Przygotowanie masy

Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Cebulę ścieramy pod koniec. Dodajemy 1 jajko, mąkę i przyprawy.



Smażenie placków

Na dużą patelnię wlewamy sporo oleju. Łyżką formujemy placki i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy ze śmietaną.



Wskazówki

Nadmiar tłuszczu z placków należy odsączyć.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.