Racuchy z jabłkami

Autor:

Kamila O

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 50 g drożdży
  • 3 jajka
  • 250 ml mleka Łaciate
  • 500 g mąki pszennej
  • 3-4 jabłka
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • Szczypta soli
  • Cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę przesiać do miski, wsypać sól, cukier waniliowy, zrobić wgłębienie, wkruszyć w nie drożdże, wsypać cukier i zalać mlekiem letnim i przykryć ściereczka i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut.





Składniki:

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Po upływie tego czasu dodać jajka i starte jabłka, dokładnie wymieszać i pozostawić na 45 minut w ciepłym miejscu. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki z obu stron, układać na talerzu i posypać cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.