Rogaliki z dżemem morelowym

Pyszne croissanty z dżemem morelowym. Idealne na drugie śniadanie.

Danie: Podwieczorek

Osób: 16

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 16

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 dżem morelowego
  • 10 dag brązowego cukru
  • 1 jajko

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Przygotowujemy blachę i wykładamy ja papierem do pieczenia.



Krok 2

Ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy. Kroimy na kwadraty. Następnie przecinamy je po przekątnej, aby uzyskać trójkąty.



Krok 3

Na brzeg każdego trójkąta nakładamy dżem morelowy i zwijamy tak, aby uzyskać kształt rogala.
Wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy brązowym cukrem



Krok 4

Pieczemy 20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.