Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Do miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie na tarce zetrzeć wafelka czekoladowego i dodać pozostałe składniki ciasta, dobrze wyrobić, włożyć ciasto do foliowej torebki i odstawić na 1 godz. do lodówki. Wyjąć ciasto z lodówki podzielić na 3 części, jedną rozwałkować cienko, pozostałe włożyć do lodówki.
Na rozwałkowanym cieście rozsmarować gęstą marmoladę, zwinąć w roladę. Pokroić ciasto po skosie na roladki. Tak samo postąpić z pozostałym ciastem. Posmarować roladki roztrzepanym białkiem i posypać krokantem z orzechów. Piec w rozgrzanym piekarniku do 190°C, przez około 15-20 minut.
Dodaj komentarz