Ryż z sosem truskawkowym

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g ryżu w saszetkach
  • 500 g truskawek
  • 250 g śmietany Łaciata 18%
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Przygotowanie

Krok 1

Ryż ugotować w saszetkach w osolonej wodzie. Ugotowany wyjąć z garnka, rozciąć saszetki i wysypać na talerze.



Krok 2

Truskawki oczyścić z szypułek, opłukać, dodać do blendera, wsypać cukier i cukier waniliowy i zmiksować na mus, dodać śmietanę i razem miksować przez chwilkę.



Krok 3

Powstałym sosem polać ryżu, udekorować truskawkami i miętą. Od razu podawać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.