Pożywna sałatka ryżowa to świetny sposób na proste danie które przygotujesz w mgnieniu oka. Świetnie nada się jako lunch do pracy, drugie śniadanie czy podwieczorek. Możesz ją przygotować na spotkanie z przyjaciółmi, a na pewno będą zachwyceni.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Ugotuj ryż w wodzie w stosunku 1:2 (ryż do wody). Gotuj przez 15 minut, do momentu wchłonięcia wody przez ryż.
W czasie gdy ryż będzie się gotował, umyj obie papryki i usuń z nich gniazda nasienne. Następnie pokrój je na małe kawałki. Groszek konserwowy odcedź z zalewy na sitku.
Gdy ryż się ugotuje, połącz wszystkie składniki razem. Dopraw solą i pieprzem oraz dokładnie wymieszaj.
Zamiast ryżu można użyć kaszy jaglanej lub innej.
Dodaj komentarz