Ryżowa sałatka z papryką

3.00
Oceń przepis:
Czas

Do 30 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Wegetariańskie

Składniki

Składniki:

- 200 g ryżu

- 1 papryka czerwona

- 1 papryka żółta

- 1 puszka groszku zielonego konserwowego

- sól

- pieprz

Przygotowanie

Krok 1

  • Ugotuj ryż w wodzie w stosunku 1:2 (ryż do wody). Gotuj przez 15 minut, do momentu wchłonięcia wody przez ryż.

Krok 2

  • W czasie gdy ryż będzie się gotował, umyj obie papryki i usuń z nich gniazda nasienne. Następnie pokrój je na małe kawałki. Groszek konserwowy odcedź z zalewy na sitku.

Krok 3

  • Gdy ryż się ugotuje, połącz wszystkie składniki razem. Dopraw solą i pieprzem oraz dokładnie wymieszaj.

Wskazówki

  • Zamiast ryżu można użyć kaszy jaglanej lub innej.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0