Sałatka bananowo-wiśniowa z truskawkami i kiwi

Sałatka bananowo-wiśniowa to połączenie słodkiego smaku banana, truskawek i czereśni z kwaskowatym smakiem wiśni i kiwi. Takie połączenie dostarczy nam wielu witamin, zaspokoi apetyt na słodkie oraz zbalansuje smak.

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki

Wegetariańskie

Fit

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 0,5 kg truskawek
  • 3 banany
  • 4 kiwi
  • Garść wiśni
  • Garść czereśni

Przygotowanie

Krok 1

Na początek dokładnie myjemy wiśnie i czereśnie, nie musimy ich drylować, na pewno każdy poradzi sobie z pestką. Od truskawek odrywamy szypułki, przekrawamy je na pół i płuczemy pod bieżącą, letnią wodą.



Krok 2

Banany i kiwi obieramy ze skórki, banany kroimy w plastry, a kiwi w części. Kiedy są już gotowe dodajemy do nich truskawki, wiśnie i czereśnie.



Krok 3

Owoce delikatnie mieszamy ze sobą i podajemy w przezroczystej miseczce, będą wyglądały bardziej apetycznie i kolorowo.



Wskazówki

Taką sałatkę możemy polać również sosem czekoladowym, który przeistoczy ją w pyszny deser.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.