Sałatka pomarańczowa z czereśniami

Latem, kiedy mamy dostęp do wszystkich owoców i nie możemy się zdecydować jakie wybrać do naszej sałatki weźmy wszystkie! Tak powstała sałatka z egzotycznych cytrusów, bananów i kiwi z dodatkiem polskich czereśni. Teraz już nie musimy wybierać między pochodzeniem owoców, możemy śmiało łączyć je ze sobą.

Danie: Podwieczorek, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Podwieczorek, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 pomarańcze
  • - 2 banany
  • - 4 kiwi
  • - garstka czereśni
  • - kilka listków świeżej mięty

Przygotowanie

Krok 1

Najlepiej na początku umyć wszystkie owoce i obrać ze skórki te, które trzeba, to znaczy pomarańcze, kiwi i banany. Kiedy ściągniemy skórkę i białą błonkę (pomarańcze) zabieramy się do rozrywania na części, krojenia w kostkę i plastry.



Krok 2

Kiedy pokroimy owoce, wsypujemy je do miseczki, dodajemy umyte czereśnie i mieszamy ze sobą, na koniec możemy udekorować sałatkę kilkoma listkami świeżej mięty.



Wskazówki

Ciekawym sposobem podania jest włożenie jej do wnętrza jakiegoś owocu, na przykład melona, ananasa, którego środek wykorzystaliśmy wcześniej do innych celów.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.