Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • Jajka -4 szt
  • Ryż - 100 g (1 woreczek)
  • Szczypiorek - 1 pęczek
  • Tuńczyk rozdrobniony w oleju - 2 puszki
  • Ser żółty gouda - 170 g
  • Sól i pieprz
  • Majonez - 6 łyżek

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, zetrzeć na tarce. Ryż ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Szczypiorek opłukać, odsączyć, pokroić. Ser żółty zetrzeć na tarce. Do salaterki wyłożyć ryż, posmarować ryż majonezem.





Krok 2

Wyłożyć puszkę tuńczyka w oleju, posmarować majonezem, posypać szczypiorkiem i żółtym startym serem. Każdą warstwę oprószyć solą i pieprzem.





Krok 2

Ser przykryć majonezem i posypać startymi jajkami. Udekorować sałatkę natką pietruszki. Smacznego!





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.