Sałatka z fasolką szparagową, jajkiem i orzechami

Orzechy dobrze komponują się z warzywami, dodając przekąsce słodkiego i orientalnego smaku. Sałatka jest bardzo prosta w wykonaniu.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Orzechy

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Orzechy

Wegetariańskie

Fit


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g fasolki szparagowej
  • 2 jajka
  • garstka ulubionych orzechów
  • 1 cytryna

Przygotowanie

Krok 1

Od fasolki odcinamy końcówki i kroimy ją na mniejsze części. Wstawiamy ją na około 15 minut do osolonego wrzątku.



Krok 2

W czasie kiedy fasolka jest w garnku, zaczynamy gotować jajka, gotujemy je na twardo. Po ugotowaniu obieramy ze skorupki i przekrawamy na pół.



Krok 3

Fasolka jest już gotowa, mieszamy ją z posiekanymi orzechami i skrapiamy sokiem z cytryny. Podajemy z jajkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.