Sałatka z tortellini i pieczonym mięsem

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
  • 0,5 łyżeczki przyprawy do gyrosa
  • 0,5 brokuła
  • 10 dag tortellini z serem
  • 10 dag kapusty pekińskiej
  • 0,5 szkl kukurydzy konserwowe
  • 2 ugotowane ziemniaki
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1-2 łyżki jogurtu greckiego lub majonezu
  • 0,5 łyżeczki curry
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, ostudzić. Mięso z kurczaka i ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa i podsmażyć na oleju, ostudzić.





Krok 2

Brokuł ugotować w osolonej wodzie, podzielić na różyczki. Kapustę posiekać, kukurydzę osączyć z zalewy.





Krok 3

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą curry. Połączyć z jogurtem lub majonezem, wymieszać.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.