Sałatka z żółtymi pomidorami i orzechami nerkowca

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 15 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Orzechy
Wegetariańskie Fit Bez glutenu

Składniki

Składniki:

-4 żółte pomidory

-1 opakowanie roszponki

-1 opakowanie ulubionych kiełków

-1 opakowanie sera feta

-2 rzodkiewki

-1 puszka fasoli czerwonej

-garstka orzechów nerkowca

-1 brokuł

Przygotowanie

Krok 1
  • Mieszamy ze sobą roszponkę i kiełki, wyjmujemy je bezpośrednio z opakowania i wrzucamy do miski. Teraz możemy umyć i pokroić pomidory w ósemki, rzodkiewki w plasterki.
Krok 2
  • Czerwoną fasolę wrzucamy na sito i płuczemy wodą, zostawiamy na chwilę aż wyschnie. a W tym czasie kroimy brokuł na mniejsze części.  Następnie otwieramy i kruszymy w rękach ser feta.
Krok 3
  • Kiedy fasola jest już sucha dorzucamy ją do roszponki, kiełków, dodajemy resztę składników, po czym mieszamy, na końcu posypując orzechami nerkowca.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0