Sałatka z żółtymi pomidorami i orzechami nerkowca

Orzechy nerkowca to przekąska ciesząca się dużą popularnością wśród dbających o swoją kondycję i zdrowie. Mało kto wie, że smaczne orzechy nerkowca to nasiono tropikalnego drzewa będącego bliskim krewniakiem bardziej znanego mango i pistacji.

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • -4 żółte pomidory
  • -1 opakowanie roszponki
  • -1 opakowanie ulubionych kiełków
  • -1 opakowanie sera feta
  • -2 rzodkiewki
  • -1 puszka fasoli czerwonej
  • -garstka orzechów nerkowca
  • -1 brokuł

Przygotowanie

Krok 1

Mieszamy ze sobą roszponkę i kiełki, wyjmujemy je bezpośrednio z opakowania i wrzucamy do miski. Teraz możemy umyć i pokroić pomidory w ósemki, rzodkiewki w plasterki.



Krok 2

Czerwoną fasolę wrzucamy na sito i płuczemy wodą, zostawiamy na chwilę aż wyschnie. a W tym czasie kroimy brokuł na mniejsze części. Następnie otwieramy i kruszymy w rękach ser feta.



Krok 3

Kiedy fasola jest już sucha dorzucamy ją do roszponki, kiełków, dodajemy resztę składników, po czym mieszamy, na końcu posypując orzechami nerkowca.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.