Orzechy nerkowca to przekąska ciesząca się dużą popularnością wśród dbających o swoją kondycję i zdrowie. Mało kto wie, że smaczne orzechy nerkowca to nasiono tropikalnego drzewa będącego bliskim krewniakiem bardziej znanego mango i pistacji.
Danie: Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy
Wegetariańskie
Fit
Bez glutenu
Mieszamy ze sobą roszponkę i kiełki, wyjmujemy je bezpośrednio z opakowania i wrzucamy do miski. Teraz możemy umyć i pokroić pomidory w ósemki, rzodkiewki w plasterki.
Czerwoną fasolę wrzucamy na sito i płuczemy wodą, zostawiamy na chwilę aż wyschnie. a W tym czasie kroimy brokuł na mniejsze części. Następnie otwieramy i kruszymy w rękach ser feta.
Kiedy fasola jest już sucha dorzucamy ją do roszponki, kiełków, dodajemy resztę składników, po czym mieszamy, na końcu posypując orzechami nerkowca.
Dodaj komentarz