Zupa marchewkowo-imbirowa

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 600 g marchwi
  • 2 cm kawałek imbiru
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 50 ml śmietanki UHT Łaciate 18%
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Marchew i cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Następnie podsmaż na oliwie.



Krok 2

Dodaj bulion i gotuj, aż marchew zmięknie.



Krok 3

Zblenduj zupę blenderem. Dopraw startym na tarce imbirem. Dodaj sól i pieprz.



Krok 4

Na koniec dodaj śmietankę i krótko zblenduj. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.