Schab z marchewką, cukinią, bakłażanem i papryką

Kolorowe, pięknie prezentujące się danie pełne witamin i smaków. Schab z marchewką, cukinią, bakłażanem i papryką z pewnością zachwyci domowników.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg schabu
  • 2 marchewki
  • 1 bakłażan
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • ½ szklanki czerwonego wina
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka curry
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 4 łyżki oliwy

Przygotowanie

Krok 1

Schab myjemy, dokładnie osuszamy i kroimy w kostkę. Kostki przyprawiamy solą, curry i pieprzem, a następnie podsmażamy lekko na oliwie.



Krok 2

Cebulę obieramy i drobno kroimy. Dodajemy na patelnię i dusimy razem z mięsem. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę, Bakłażana i cukinię również kroimy w kostkę. Wszystkie przygotowane warzywa dodajemy na patelnię i całość razem podsmażamy.



Krok 3

Dodajemy sos sojowy, miód i wino, mieszamy i dusimy jeszcze przez ok. 20 minut, mieszając.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.