Sernik bezglutenowy

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

podwieczorek

  • 250 g ricotty,
  • 250 g mascarpone Mlekpol,
  • 4 jajka,
  • pół szklanki cukru,
  • 5 łyżek mąki kukurydzianej,
  • 1 wafelek mleczny (50g),
  • masło Łaciate + mąka kukurydziana do tortownicy,
  • tortownica o średnicy 26 cm

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wkładamy mascarpone i ricottę, chwilę miksujemy razem. Następnie dodajemy cukier i znowu miksujemy. Dodajemy jajka i znowu miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę kukurydzianą i mieszamy. Tortownice wysmarowujemy masłem i wysypujemy mąką kukurydzianą. Wlewamy ciasto i wyrównujemy. Wafelek kroimy w kostkę i układamy na wierzch ciasta. Wstawiamy sernik do piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę w 200 stopniach. studzimy w uchylonym piekarniku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.