Sernik (prosty przepis)

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Wegetariańskie

Bez glutenu

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Wegetariańskie

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 700 g twarogu chudego Mazurski Smak,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 1 łyżka cukru waniliowego,
  • 3 jajka,
  • 2 budynie waniliowe w proszku,
  • kolorowa posypka

Przygotowanie

Krok 1

Twaróg przekładamy do szerokiej miski i blendujemy go, aby nie miał grudek. Następnie dosypujemy cukry i wbijamy jajka, blendujemy na gładką masę. Na koniec wsypujemy proszki budyniowe i mieszamy z masą serową.



Krok 2

Przekładamy masę sernikową do blaszki 16x32 cm i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę i 20 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy w uchylonym piekarniku.



Krok 3

Lekko ciepłe ciasto posypujemy posypką kolorową (dzięki temu część posypki przyklei się do ciasta).



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.