Sernik z awokado i limonką

Oryginalny sernik z awokado. Jest to pomysł dla każdego, kto lubi eksperymentować w kuchni. Sernik jest pyszny.

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Spód:

  • 100 g masła Łaciate
  • 300 g ciasteczek pełnoziarnistych
  • garść orzechów
  • 1 łyżka kakao

Masa:

  • 30 dag białego twarogu Mlekpol
  • 40 dag miąższu awokado
  • 8 łyżek płynnego miodu
  • 8 łyżek soku z cytryny
  • 2 łyżki soku z limonki
  • otarta skórka limonki

Dodatkowo:

  • skórka z ½ limonki
  • 100 ml Śmietanki Łaciata 36% (schłodzonej)

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C.



Krok 2

Składniki na spód blendujemy i zagniatamy na jednolitą masę. Wykładamy nimi spód tortownicy i pieczemy 10 minut.



Krok 3

W misce blendujemy wszystkie składniki na jednolita masę i wylewamy na upieczony spód.



Krok 4

Pieczemy 30 minut. Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno. Dekorujemy upieczony sernik kleksami z ubitej śmietanki Łaciatej i skórką otartą z limonki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.