Sernik z rosą

Autor:

Sylwia Mucha

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Placek kruchy

  • 30 dkg mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 dkg cukru pudru
  • 2 żółta
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka masła extra Łaciate
  • Wyrobić ciasto i wlożyć na 30 minut do lodówki

Masa serową składniki:

  • 1 kg twarogu sernikowego Mlekpol
  • Pół szklanki oleju
  • 3 szklanki mleka Łaciate 2%
  • Budyń śmietankowy
  • 1 szkl cukru pudru
  • Olejek cytrynowy
  • 2 jaja
  • 4 żółtka

Przygotowanie

Przygotowanie do pieczenia

Ciasto wyłożyć na wysmarowaną blaszkę. Wlać masę serową i piec 50 minut w dniu koncertu 200 stopniach. Jak już ser się zarumieni to szykujemy pianę



Przygotowanie masy serowej

Do pojemnika wlożyć ser. Żółtka. Jajka i cukier. Wszystko razem połączyć i dodać mleko. Budyń i olej. Olejek. Wszystko razem połączyć.



Wykonanie piany

6 białek ubijam z niecałą szklanka cukru i dodaje kisiel lub budyń



Wykładanie piany

Pianę wykładamy na sernik i pieczemy jeszcze z czasów 20 minut



Wskazówki

Jak sernik będzie już upieczony to będzie w blaszce ruszał się jakby była galareta. Nie wyrzucać z blaszki aż dobrze wystygnie

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.