Kokosowe pancakes z miodem

Autor:

Śnieżynka

Danie: Śniadanie, Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie, Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1,5 szkl. mleka Łaciate
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 15 dag mąki tortowej
  • 15 dag mąki kokosowej
  • 3 dag masła Łaciate
  • 2 łyżki miodu
  • Szczypta soli
  • Konfitura
  • Syrop klonowy
  • Pestki granatu

Przygotowanie

Krok 1

Masło, cukier waniliowy i olej kokosowy podgrzać z mlekiem i rozpuścić, wymieszać z miodem, ostudzić.



Krok 2

W misce połączyć obie mąki z proszkiem do pieczenia, przesiać.



Krok 3

Do drugiej miski wbić całe jajka, zmiksować, połączyć z mlekiem, szczyptą soli i mąką, dokładnie wymieszać.



Krok 4

Na rozgrzaną suchą patelnię teflonową wlewać małe porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.



Wskazówki

Pancakes podawać z dżemem, miodem, syropem klonowym lub konfiturą oraz pestkami granatu.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.