Kokosowe pancakes z miodem

4.00
Oceń przepis:

Autor przepisu:

Śnieżynka

Czas

Do 30 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Gluten Jajko kurze
Wegetariańskie

Składniki

Składniki:

3 jajka

1,5 szkl. mleka Łaciate

1 łyżka oleju kokosowego

2 łyżeczki cukru waniliowego

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

15 dag mąki tortowej

15 dag mąki kokosowej

3 dag masła Łaciate

2 łyżki miodu

Szczypta soli

Konfitura

Syrop klonowy

Pestki granatu

Przygotowanie

Krok 1
  • Masło, cukier waniliowy i olej kokosowy podgrzać z mlekiem i rozpuścić, wymieszać z miodem, ostudzić.  
Krok 2
  • W misce połączyć obie mąki z proszkiem do pieczenia, przesiać.  
Krok 3
  • Do drugiej miski wbić całe jajka, zmiksować, połączyć z mlekiem, szczyptą soli i mąką, dokładnie wymieszać.  
Krok 4
  • Na rozgrzaną suchą patelnię teflonową wlewać małe porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Wskazówki

  • Pancakes podawać z dżemem, miodem, syropem klonowym lub konfiturą oraz pestkami granatu.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0