Śledzie z fasolą białą

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg filetów śledziowych
  • 2 szkl. zimnego mleka Łaciate
  • 6 ogórków kiszonych
  • 1 puszka fasoli białej konserwowej
  • 2 cebule
  • Sól
  • Pieprz
  • Majonez

Przygotowanie

Krok 1

Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z nadmiaru soli, wyjąć i odsączyć, a następnie zalać zimnym mlekiem, odstawić na 3 godz. w chłodne miejsce.



Krok 2

Cebulę obrać i pokroić w paski.



Krok 3

Ogórki pokroić w paseczki.



Krok 4

Śledzie wyjąc z mleka, odsączyć, pokroić w 2 cm paseczki, dodać do nich cebule i ogórki.



Krok 5

Fasolkę odsączyć z zalewy, przepłukać woda i odsączyć na sicie, następnie dodać do sałatki.



Krok 6

Posypać solą i pieprzem do smaku i wymieszać wszystko razem dokładnie.



Krok 7

Udekorować kleksem z majonezu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.